5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Feci kazanın üzerinden 2 yıl geçti

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle ve AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız'ın ağır yaralandığı, Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul ve AK Parti İlçe Başkanı Hamza Demir'in hayatını kaybettiği kazanın üzerinden 2 yıl geçti.

AK parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya İl Başkanı Mustafa Yıldız, Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul ve AK Parti Merzifon İlçe Başkanı Hamza Demir, 16 Temmuz 2006 tarihinde Gümüşhacıköy'de bir programa katıldıktan Necati Kurt yönetimindeki 05 DF 001 plakalı belediyeye ait resmi otomobil ile Merzifon'a dönerken Abidin Kilir idaresindeki 35 AH 9760 plakalı otomobil ile çarparak kaza yapmışlar, kazanın ardından Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul olay yerinde hayatını kaybederken, Akif Gülle, Mustafa Yıldız ve Hamza Demir ağır yaralı olarak tedavi altına alınmışlardı. Diğerlerine nazaran durumu daha ciddi olan ilçe başkanı Hamza Demir, 46 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Meydana gelen kazadan sonra milletvekili Akif Gülle, 89 gün süren tedavi sürecinin ardından hayata dönmüş ve halen aktif siyaset hayatını sürdürmeye devam ediyor. Meclisin yoğun çalışmalarına rağmen bu hafta Amasya'da olacağını belirten Akif Gülle, sebebini ise şöyle açıkladı: "2006 yılında benim içinde bulunduğum kazada kaybettiğimiz Hayati İncekul'un ölümünün ve kazanın ikinci senesi olacak. Merzifon'da Hayati İncekul için bir mevlit okutacağız ve hafta boyunca Amasya'da olacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 17:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih IP: 88.66.245.xxx Tarih : 15.07.2008 23:25:20

allah sevenlerine bagisladi sükürler olsun