4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Felaket hassasiyetleri belirleniyor

Samsun Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ile Amasya Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, Amasya'nın olası felaketlerde hassasiyetlerini inceledi. 

Amasya, Tokat, Kastamonu, Sinop, Giresun, Ordu, Trabzon ve Samsun'u kapsayan sorumluluk bölgesine sahip Samsun Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Ufuk Solmaz, Amasya'da Sivil Savunma Müdürü Adem Altun ile kentin stratejik bölgelerini gezerek muhtemel deprem ve sel felaketlerinde izlenecek tutumu belirledi. Samsun Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nin 17 Ağustos depreminden sonra kurulduğunu, Türkiye'de kendi birlikleri gibi 11 tane daha birliğin olduğunu ve kendi birliklerinin sorumluluk alanında 8 ilin bulunduğunu belirten Ufuk Solmaz, "Birliğimizin bölgesinde bulunan illerde olası deprem ve sel felaketlerinde yapılacak çalışmaları önceden belirliyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde ilk incelemeyi Kastamonu'da yaptık ve Amasya'ya geldik. Burada Sivil Savunma Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yapıyoruz ve önemli noktalardan Amasya'yı görerek olası sel ve deprem felaketleri esnasında neler yapabileceğimize karar vereceğiz" dedi. 

Birliklerinin 139 personel ve 20 araçtan oluştuğunu söyleyen Ufuk Solmaz, "Amacımız karşılıklı koordinasyon içerisinde ilin hassasiyetlerini görmek, olası bir felakette yapılacak çalışmaları önceden belirlemek" diye konuştu. Sivil Savunma Müdürü Adem Altun ise alan çalışmasından sonra harita üzerinde önemli noktaları tespit ederek bir çalışma yapacaklarını açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 18:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?