4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Felluceye Amasya'dan destek

Amasya Irak ve Filistin’e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Irak’ta yaptığı işgal kınandı.

KESK, DİSK, HAK-İŞ, Belediye-İş, Memur-Sen, ÇYDD, ADD, AGD, Sakatlar Derneği, TMMOB, CHP, ÖDP, EMEP, DSP, SP ve Altı Nokta Körler Derneği tarafından oluşturulan Amasya Irak ve Filistin’e Destek Platformu adına açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Abdulkadir Dişdiş, Irak ve Filistin’de yapılan zulmün durdurulmasını istedi.


Dişdiş, "Felluceliler, bizlerin televizyonlardan seyrettiğinden daha fazlasını görüyor ve yaşıyorlar. ABD böyle yapınca mücahitler bir iken bin oluyor. Felluceliler yakılan evlerine üzülmüyor, ölenler şehittir. Kalanlar şerefli olarak kalacak. Amerikan tankları 50 bin askeri ve uçaklar ile 6 aydır Felluce’yi alamadığına göre, bu tüm Müslümanlar için ibret olmalı. ABD sadece filmlerde güçlü. Çok korkak ve cesaretsizler. Kalaşnikoflu mücahitleri gören Amerikan askerleri tanklarını bırakıp kaçıyorlar. Bu bütün silahlara karşı iman gücüdür" dedi.

Filistin ve Irak’taki vahşete dur demek için Amasya’da bulunan sivil toplum örgütleri ile biraraya gelerek, bu platformu oluşturduklarını ifade eden Dişdiş, Pazar günü Irak ve Filistin’e destek mitingi yapacaklarını açıkladı.

Amasya
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 17:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?