16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Fidan toprakla buluştu

Amasya Valiliği Kamu Ağaçlandırma Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen ağaç Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Konuralan köyünde 5 hektar alanda fidan dikimi yapıldı. 

Vali Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri, askeri personel, öğrenciler ve Konuralan köyü sakinlerinin katıldığı Ağaç Bayramı'nda 5 hektarlık alanda 3-7 yaş arası bin adet kara çam fidanı dikildi. Dünyada hızla gelişen nüfus artışı nedeni ile toprak, su ve bitki ilişkilerinin bozulduğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Mehmet Yaşar, "Ormancılığın amacı olan bir eylemdir. Kendi kendini yenileyebilen doğal kaynakların başında yer alan ormanlarımız bitki, su, toprak ilişkisiyle sosyal yapıya sağladığı faydalar son derece önemlidir" dedi. 

Yeni dikim alanlarının Göynücek'te orman alanlarını artıracağına dikkat çeken Göynücek Kaymakamı Mevlüt Özmen, "Her ne kadar ilçemizin orman alanı yüzde 30'un üzerinde görünse de, yaklaşık 30 bin hektar ormanın sadece bin hektar kadarı verimli ormandır, geri kalanı ise bozuk orman alanlarından oluşmaktadır. Ormanlarımızın kesilmesini önlemekle birlikte yeni oluşturulan dikim alanları orman alanlarımızı artıracaktır" diye konuştu. 

Ormanların insan hayatında pozitif etkilerini her alanda görmenin mümkün olduğunu söyleyen Vali Celaleddin Lekesiz, "Lütfen er meydanında, savaş meydanında gösterdiğimiz özeni, titizliği bu vatanı koruma heyecanını ağaç dikme sureti ile gösterelim. Söz konusu olan ülkemizin geleceğidir. Milli dava olarak ülkemizi boydan boya yeşile bezeyelim" şeklinde konuştu. 

Törende Halk Eğitim Merkezi tiyatro bölümü öğrencileri tarafından sunulan parodilerde ağaç dikmenin önemi komik bir anlatımla izleyenlere sunuldu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2007 Salı 15:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?