7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Fidanlar köylülere emanet

Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, Suluova Kaymakamlığı ve Çevre Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen Ağaç Bayramı etkinliklerinde diktiği fidanı köylülere emanet etti.


Amasya'nın Suluova İlçesi Yolpınar köyünde düzenlenen Ağaç Bayramı etkinliklerine katılan Vali Celalettin Lekesiz, Kaymakam Osman Aslan Canbaba ile birlikte köy için tahsis edilen alana fidan dikti. Çam fidanını elleri ile diktikten sonra can suyunu veren Vali Lekesiz, fidanını köylülere emanet etti. Anadolu insanının ormana önem verdiğini ifade eden Lekesiz, "Anadolu insanı orman için 'kapımızın eşiği' der, 'çorbamızın kaşığı, evimizin eşiği' der. Bu köy Medine bir köy, bu köyün medeni oluşu hemen köyle bitişik olmasına rağmen tahrip edilmemiş ormanlarından belli. Medeni değil hadari olan toplumlarda ormana saygı az oluyor. Ağacı dikmek önemli değil, daha da önemli olanı onun korunması" dedi.


2008 yılında Amasya'da 21 bin 155 dekar alanda ağaçlandırma çalışması, 45 bin 400 dekar alanda bakım çalışması yapıldığını ifade eden Çevre Orman İl Müdürü Yaşar Kayataş, "2008 yılında Amasya'da 2 milyon 601 bin 500 adet fidan dikimi yapıldı" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 20:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?