5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Fransızlar, Amasya'ya hayran kaldı

Türk-Fransız Kültür Derneği üyeleri sosyokültürel değerlerini incelemek, tarihi ve turistik yerleri gezmek üzere geldikleri Amasya’da belediye tarafından düzenlenen Amasya’nın sosyoekonomik durumu ve yatırım imkanları ile ilgili düzenlenen konferansa katıldı.

Amasya’ya gelen Fansızlar’a, Amasya’nın ekonomik durumu ve yatırım imkanları konusunda bilgi veren Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Amasya teşvik kapsamındadır. Hükümetimizin 36 İle tanıdığı imkan, Amasya’da da mevcuttur. Devlet size bedava arsa veriyor, birçok vergilerden yüzde 100, bazı hallerde yüzde 80 muaf oluyorsunuz. Biz, belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Gerek yerli yatırımcılara, gerekse yabancı yatırımlara Amasya kucak açtı. Sizlerin Amasya’da yatırım yapmanızdan mutlu olacağız" dedi.

Geziye katılan ve Amasya’yı çok beğendiğini belirten Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği Ticaret ve Ekonomi Müsteşarı Pierre Goudın, "Çok büyük Fransız şirketleri, Türkiye’de yerleşmiş vaziyette. Fransa ve Türkiye arasındaki yakın ekonomik ilişkilerden Amasya’nın kendine düşen payı almaması için hiçbir neden yok. Amasya’da bir Fransız yatırımı olduğunu biliyorum. Bu sadece bir örnek olur, umarım daha fazlaları izler. Bugünkü bilgiler çok faydalı oldu. Biz, Fransız Büyükelçiliği olarak küçük ve orta ölçekli firmaları bu tip alanlara yönlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Amasya’nın sadece tarihi ve kültürü ile anılmadığını, ileriye dönük bir şehir olduğunu belirten AB Ekonomi Temsilcisi Herve Vialle de, "2005 yılında Avrupa’nın Türkiye’ye desteği 300 milyon euro, gelecek yıl 500 milyon olması öngörülüyor. Bunun yanısıra AB’nin proje bazında destekleme dosyaları var. AB’nin bu projelere olan katkısı ikili anlaşmalarla sağlanan doğrudan yatırım biçiminde olmuyor. Proje bazındaki bu destekler, teknik yardım ve bilgi yardımı olarak geliyor" şeklinde konuştu.

Davetliler, toplantının ardından Belediye Konservatuarı tarafından verilen TSM konserini dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2005 Pazar 17:09:58
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 11:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?