5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Fuarın gözdesi Amasya oldu

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde 24-27 Şubat tarihlerinde açılan EMİTT İstanbul Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılan Amasya, fuarda en iyi stand seçildi.

Çok iyi hazırlanarak görkemli bir katılım gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ilk önce bizim standımızı gezdi ve çok beğendiğini söyledi. Bizim standımız ana baba günü gibiydi. Orada Amasya’yı tanıtıcı kitap ve broşür dağıttık. Bunun yanısıra diğer turizmciler de standımıza yoğun ilgi gösterdi. Tur operatörlerinin Amasya’da bir toplantı yapmaları için söz aldık. Şubat ayı içerisinde bir toplantılarını burada yapacaklar. En önemlisi ise fuarda bizim standımız fuarı düzenleyen Ekin Fuarcılık Yönetim Kurulu tarafından en iyi stand seçildi" dedi.

Bu tür fuarlara bu kadar önem veren ikinci bir il görmediğini belirten Vali Erhan Tanju, "Buradan oraya eşyalar TIR’larla gidiyor. Güzel bir ekip ve organizasyon var. Bu tür fuarlarda böyle başarılı bir il daha önceden görmedim. Başarı müşterektir. Turizm bir yarıştır, tıpkı bisiklete benzer, çevirmezseniz bisiklet düşer. Amasya’nın her tarafında ayrı bir tarih var. Bunu iyi korumamız lazım. Tanıtım da korumayla olur. Toplumumuz, fert fert sahip çıkmalı bu tarihe. Sahip çıkmak, dünya tarihine ve insanlığa yapılacak en iyi hizmettir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 15:07:10
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 12:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?