16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

Fuhuştan yakalanan kadında Hepatit B

Amasya'da, polis tarafından para karşılığında fuhuş yaptığı gerekçesiyle yakalanan yabancı uyruklu kadının Hepatit B virüsü taşıdığı ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, Akbilek Mahallesi'nde bir evde fuhuş yaptırıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Özbekistan uyruklu Djamilya D. (43) isimli kadını gözaltına aldı. Djamilya D.'nin ifadesinde, kendisine N.D. (55) isimli şahsın para karşılığında erkeklerle fuhuş yaptırdığını beyan etmesi üzerine N.D. de yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınan N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, doktor kontrolünden geçirilen Djamilya D.'nin Hepatit B virüsü taşıdığı belirlendi. Özbekistan uyruklu kadın, sınır dışı edildi. 

Hepatit B hastalığının viral enfeksiyon hastalığı olduğunu belirten ve siroza çevirme ihtimali olan tehlikeli bir hastalık olduğunu söyleyen Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Gülşah Bağcık, "Bu hastalığı kişi terinde, gözyaşında, vücut sıvısında ve kanında taşır. Kondom kullanılmadan bu hastalığı taşıyan kişilerle münasebette bulunulması halinde bulaşması yüksek olasılıkta. Eğer bu hastalık erken teşhis edilmezse ileride siroz, karaciğer kanseri ya da sarılık hastalığına çevirir" dedi. 

Dr. Gülşah Bağcık, bu tip hastalık taşıyan kişilerle münasebette bulunanların kesinlikle bir sağlık kuruluşuna başvurmalarını önerirken, herkesin Hepatit B aşısı yaptırması gerektiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 18:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?