22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Gazilerden valiye teşekkür

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şube Başkanı Ahmet Ünverdi, Vali Celaleddin Lekesiz'e gazilere gösterdiği ilgi destekten ötürü plaket takdim etti.

Gazi Ahmet Ünverdi, Vali Celaleddin Lekesiz'in Amasya'da bulunan gazilere ve şehit ailelerine özel ilgi gösterdiğini, ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda büyük katkıları olduğunu ifade ederek, tüm gaziler adına kendisine plaket vermeyi uygun gördüklerini söyledi.

Gazilere yönelik birçok hizmet yapıldığını kaydeden Ünverdi, "Vatan savunmasında canlarını feda etmekten imtina etmeyen kahraman gazilerimizin ve şehitlerimizin milli ve manevi değerlerini korumak için Türkiye Muharip Gaziler Derneği Amasya Şubesi 2 yılı aşkın zamandır faaliyetlerini sürdürüyor. Bu faaliyetlerde Vali Celaleddin Lekesiz'in bizlere yaptığı katkılardan ve hizmetlerden son derece memnunuz" dedi.

Gazilerin zaman zaman sıkıntılarının olduğunu, devletin verdiği imkanlar çerçevesinde sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını dile getiren Vali Celaleddin Lekesiz, "Türk insanının bütün dünyada bilinen, diğer uluslardan ayırt edici bir özelliği var: O da Türk insanı var olduğundan beri hep bağımsızlığın peşinde olmuş, esareti kabul etmemiş, vatan haline getirdiği toprakları muhafaza edebilmek için şehit olmaya, gazi olmaya koşa koşa gitmiştir. Bu önemli özellik bundan sonrada devam edecektir. Bir ülkeyi vatan tutmak için silahları konuşacak olursak kılıçla mücadele etmek gerekir, kılıçla mücadele edilmiştir. Bu toprakları artık vatan olarak muhafaza edebilmek için kalemle mücadele etmek gerekir, şimdiki gençler öyle yapıyorlar. Artık sınırlarda savaşanlar silahlanmaktan çok kalemlerle savaşmaya başladılar" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?