5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gazilere Övünç madalyası

Amasya’da, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen törende 2 gaziye devlet övünç madalyası verildi.


Törene Vali Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, daire müdürleri, askeri personel ve gaziler katılırken, üçlü protokol ve Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Ünverdi Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Törende, 1999 yılında Hakkari Şemdinli'de terör örgütüne yönelik operasyonda vurularak gazi olan er İsrafil Şenol ve 2003 yılında Samsun'un Havza ilçesinde cinnet geçiren arkadaşının silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan ve yatağa bağlı olarak yaşamaya devam eden polis memuru Ahmet Yeşil'e devlet övünç madalyası verildi. İsrafil Şenol madalyasını kendisi alırken, felçli olduğu için törene katılamayan polis memuru Ahmet Yeşil'in yerine babası Nuri Yeşil aldı.


Törende ayrıca, 14 Haziran 2008 tarihinde paramotor ile kalkış yapmaya çalışırken Yeşilırmak'a düşerek şehit olan yamaç paraşütü pilotu polis memuru Cengiz Arsu'nun ailesine ev almak için Emniyet Müdürlüğü’nce başlatılan kampanya sonrasında Cengiz Arsu'nun memleketi olan Sivas'ta 103 bin YTL’ye ev alınırken, evin tapusu eşi Songül Arsu'ya verildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 11:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.242.xxx Tarih : 19.09.2008 11:33:40

Allah Razı olsun Tum gazilerimizin gaziler gununu kutlarım VATAN SİZE MİNNETTAR