5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gedikli'nin hedefinde Baykal vardı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Amasya Merkez İlçe 3. Olağan Genel Kurulu'nda, kriz ve terör hakkında açıklamalarda bulunarak CHP ve Deniz Baykal'ı eleştirdi.

AK Parti Amasya Merkez İlçe Olağan Genel Kurulu'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, partililere hitaben yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Parti (CHP) ve Deniz Baykal'ı eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve çok sayıda partilinin katıldığı 3. Olağan Genel Kurul'da kendi isteği ile Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olmayan Akın Dağaşan'ın yerine Bilal Dümen tek liste halinde aday oldu.

Seçimler öncesinde yapılan konuşmalarda partililere Ankara'ya yapılan çalışmaları anlatan ve Türkiye'nin krizden etkilenip etkilenmeyeceği konusunda fikir beyan eden Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, "Türkiye'yi bu kriz nasıl etkiler. Bakıyorsunuz bir takım felaket tellalları, kriz tellalları ortaya çıkıyor, kriz tellallığı yapıyorlar. Bunu siyasetçiler yapıyor, bazı sivil toplum kuruluşları yapıyor, bazı medya yasarları yapıyor, adeta Türkiye'ye karamsar bir hava yaymaya gayret ediliyor. Sanki hükümet bugüne kadar hiçbir çalışma yapmamış, bu krizi takip etmiyor, gerekli tedbirleri almıyor gibi bir yaklaşım. Bu yaklaşımların hiçbirisi doğru değil. Bu kriz Türkiye'ye teğet geçecek ama bu beyefendiler müsaade ederlerse. Bu krizin doğrudan doğruya Türkiye'ye bir etkisi olmaz, dolaylı bazı etkileri olur onunda tedbirlerini aldık" dedi.

Bazı siyasi partilerin terörü AK Parti'nin meselesi gibi yansıttıklarını, bunun çok yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade eden Bülent Gedikli, "Türkiye'de terörün adını bile koymakta zorlanıyoruz. Türkiye'de terörün adı PKK, başka adı da var Ergenekon, demek ki terörün tek adı yok Türkiye'de, bide buna bir kısım medyanın terörünü de ekleyin, Türkiye'de bir sürü terör var. Bu terör belasıyla da Türkiye baş etmek zorunda ve baş edecektir. Bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Bu terörün arkasında kim olursa olsun, nereye kadar uzanırsa uzansın hiç önemli değil, Türkiye bu belayı başından defetmesini bilecektir. Bir bakın şu CHP'nin yaptıklarına. Vaktiyle Susurluk diye de bir terör merkezi çıkmıştı.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı bile Danıştay saldırısını Ergenekon'la birleştirmek üzere dosya gönderiyor, bakın nerelerden ne bağlantılar varmış, Türkiye'nin dönen çarklarına ne çomaklar sokmak isteyen varmış.

Deniz Baykal vaktiyle Susurluk hakkında söylediklerini bugün niye Ergenekon için söylemiyorsun, niye 'Ergenekon'un üzerine gidin' demiyorsun, niye bundan çekiniyorsun. Sende yap bunu, sende iste, sürekli gündemi değiştirmek için uğraşıyorsun. Ortalığı birde horoz salmış, bir horozu var Baykal'ın her gün bir şekilde ötüyor, belirli belirsiz saatlerde çıkıyor bir şeyler söylüyor, AK Parti'yi ve bir takım arkadaşlarımızı yolsuzlukla suçluyor, fakat sonra anladık ki horoz falan değilmiş tavukmuş, iddialarının hiç birini de ispat edemedi. İspat edemeyeceğiniz iddiaları ortaya atmayın" diye konuştu.

Deniz Feneri davasına da değinen Gedikli, "O medya grubu bu olayı ilk ortaya çıktığında güya Deniz Feneri üzerinden toplanan paralar Başbakan'a verilmiş, partimizde o paralardan menfaat sağlamış gibi takdim ettiler. Alman yargıcı karar verdi hani yokmuş öyle bir şey, niye iftira ediyorsunuz, olayları çarpıtıyorsunuz, işte tavuk çıkmak bu. Demek ki amaç başka. İnternette AK Parti'nin gelirlerini giderlerini nerden karşılıyor dünyaya ilan ediyoruz. Gelin sizde gelir ve giderlerinizi bir açıklayın bakalım. Maalesef 5 yıldan beri öyle bir şey göremedik, açıklamıyorlar. Niye açıklamadıklarını anladık, geçen Haziran ayında CHP'nin hesaplarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi karar verdi, meğerse bunlar sahtekarlık yapmış hesaplarında.

CHP'nin genel merkez hesapları sahtekarlar tarafından tutulmuş meğerse. Hepsini savcılığa sevk ettiler. Hesap usulü bile yokmuş, Anayasa Mahkemesi'nin kararını açın okuyun belgeli. Siz daha kendi hesaplarınızı doğru düzgün tutamayan bir partisiniz kalkmışsınız AK Parti ile ilgili konuşacaksınız. Konuşmanız için daha bir kaç fırın ekmek yemeniz lazım. Bunlar sendikaları da çiftliğe döndürmüş. Oğluna kızına bilmem neyse, ne tutturabiliyorsa maaş bağlatmışlar, bunları yapan partisiniz ondan sonra kalkıp AK Parti ile ilgili konuşacaksınız, yok öyle şey" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 17:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak ERDEM IP: 85.102.167.xxx Tarih : 12.10.2008 18:04:06

Eleştiri eleştiri eleştiri...YETER ARTIK ÜLKE İÇİN BİR ŞEYLER YAPIN.O NE YAPMIŞ BU NE DEMİŞ BİZİ KURTARMAZ...SEN ÇALIŞ GERİSİNİ BOŞ VER...(Umarım bu dediğimi anlayacak kadar kafa yapınız vardır...)