4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Genç öğretmenler yemin etti

Amasya’da, 24. Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda mesleğe yeni atanan öğretmenler yemin etti.

Yavuz Selim Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan Öğretmenler Günü kutlamaları Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Programa Amasya Vali Yardımcısı Recep Soytürk, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Muharrem Aykan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Emekli olan öğretmenlere teşekkür belgesi ve plaket verilmesinden sonra mesleğe yeni giren öğretmenler, davetlilerin huzurunda yemin ettiler.

Milli Eğitim Müdürü Muharrem Aykan, düzenlenen bu etkinliklerdeki amacın vatan tezgahında eğitim, öğretim, bilgi, bilim ve beceri kumaşı dokuyan öğretmenlerin toplumda hakettikleri saygın yeri almalarını sağlamlaştırma olduğunu belirtti. Aykan, "Bu mesleğin sorunlarını dile getirip, sorumlulara duyurmak, ömrünü ve gönlünü eğitim ve öğretim davasına adamış, öğretmenliği boyuncu yılmadan, usanmadan en doğruyu ışınlamış, hep gerçek olanları anlatmış, hakikatleri öğretmiş ve zamanı gelince de bazen meslekten uzak kalmanın getireceği dayanılmaz acıyı düşünüp, ağlayarak, bazen de ayakta alkışlanarak, emekli olmuş öğretmenleri ve Türk Milli Eğitimi’ne yararı dokunmuş ve daha sonrada vefat etmiş olanları saygı, sevgi ve şükran duygularıyla anmak, mesleğe yeni giren öğretmenlere de mesleklerinin büyüklüğünü, kutsallığını ve erdemlerle dolu olduğunu bir kez daha anlatmaktır. Eğitim öğretim çalışmalarında asıl unsur öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleği azim, sabır, şefkat, gönüllülük ve hoşgörü gerektiren bir meslektir" dedi.

amasya
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 13:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?