7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Gençler sertifikalarına kavuştular

Amasya Yeşilırmak Sanayici ve İşadamları Derneği (YESİAD) tarafından açılan Yönetici Asistanlığı Kursu'na katılan 35 işsiz genç sertifikalarını alarak meslek sahibi oldular.


YESİAD, İş-Kur ve Dünya Bankası işbirliği ile açılan 49 bin lira bütçeli proje kapsamında Amasyalı işsiz 35 genç 135 gün süren eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı. Yüzde 50 iş garantili kursa katılan kursiyerler, 450 saatlik eğitim programı kapsamında Türkçe iş yazışmaları, büro yönetimi ve teknikleri, iletişim, işletme ve bilgisayarlı muhasebe konularında eğitim görürken, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir tören ile sertifikalarını aldılar.
Sertifika töreninde mesleki eğitimin öneminden söz eden Vali Celalettin Lekesiz, "Değişimi değiştirmek mümkün değil. Değişim bir gerçek olduğuna göre o hale yapılması gereken değişime uyum sağlayabilmek. Değişime uyum sağlayamazsak yok olur gideriz. Değişime uyum sağlayabilmek yenilenmektir, yenilenmeyen oyundan düşer. Yoksullaşma denilen hadisede yenilenmemedir, yenilenmeyen yoksullaşır. Tarihin her döneminde en güçlü silah eğim ve bilgi olmuştur. Bilgi ve eğitim geçmişten bugün daha önemli. Gerek mesleki eğimi, gerekse örgün eğitimi sadece devlete bırakmak yerine, eğitimin tüm taraflarına, paydaşlarına sivil toplum örgütlerinin katkıda bulunmasında büyük yarar var. Bu kursu bitiren kursiyerlerin hepsi bu kursa gelmeden önceki hallerine göre çok daha kendilerine güven cesaretli hale geldiler. Hepsini tebrik ediyorum" dedi.


Vali Lekesiz, eğitim programını düzenleyen YESİAD, İş-Kur yöneticileri ve derslere katılan öğretmenlere plaket verirken, YESİAD Başkanı Bekir Aydın kursiyerlerin sertifikaları verdi. Törene Vali Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, YESİAD Başkanı Bekir Aydın, Emniyet Müdürü Mustafa Doğan Kılınç, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İş-Kur Müdürü Mahmut Köse, il Sanayi ve Ticaret Müdürü Mürsel Kuloğlu, kursiyerler ve yakınları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?