5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gençler Türk bayrağıyla koştu

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethi ve Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışı arasında köprü kurmak için düzenlediği Gençlik Koşusu kapsamında Amasyalı gençler, Cülüs Tepe'den Yavuz Selim Meydanı'na kadar Türk bayrağıyla koştu.

Atatürk'ün Amasya'ya girdiği nokta olan Cülüs Tepe'den dev Türk bayrağı yola çıkan gençlerin koşusu, Yavuz Selim Meydanı'nda son buldu.

Gençlik Koşusu ile ülke gençliğinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkıp, yeniden çağa damgasını vuracak gençlerin yetişmesine katkıda bulunulmasının amaçlandığını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Amasya Şube Başkanı Medet Bulut, "Gençlik, bir ülkenin geleceğini ve güzel günlere ulaşmasını sağlayacak olan teminattır. Günümüzde sapık inançların peşinde koşan bu gençliğe sahip çıkmak, onları her türlü tehlikeli ve kötü davranışlara karşı bilinçlendirmek hepimizin üzerine düşen büyük bir görevdir" dedi.

19 Mayıs'ta Samsun'da start alan Gençlik Koşusu, Amasya'dan sonra Çorum, Kırıkkale, Ankara, bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli'nden sonra 29 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 13:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?