22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Genel kurulda yoğun güvenlik

Amasya Ziraat Odası'nın Genel Kurul Toplantısı, Amasya Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan geniş güvenlik önlemleri altında başladı. 

Yaklaşık 28 bin üyesi olan ve 87 bin hektar tarım arazisine yön veren Amasya Ziraat Odası'nın Amasya Lisesi salonunda yapılan genel kuruluna Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Pancar Ekiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, TSO Başkanı Muammer Gedik ve Ziraat Odası delegeleri katıldı. 140 delegenin oy kullanacağı ve 2 adayın bulunduğu seçim öncesinde delegeler dışında salona kimse alınmazken, polis çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. 

Genel kurulda söz alan Ziraat Odası Başkan Adayı Mustafa Çıtır, yaptığı konuşmasında projelerini delegelere anlatırken, sadece çiftçilere 24 saat boyunca hizmet verecek bir ambulans alacaklarını, odanın teknik açıdan geliştirileceğini söyledi. Mustafa Çıtır, "Köy Kalkınma Birlikleri'nin oluşumuna destek vereceğiz Araç üstü seyyar laboratuvarlar kurup analizler çiftçilerimizin gözü önünde köylerinde yapılacak" dedi. 

2 dönemdir Ziraat Odası Başkanlığı yapan ve bu dönemde görevini devam ettirmek isteyen Mehmet Baş, yaptıkları çalışmaları delegelere anlatarak yeni projelerinin olduğunu söyledi. Mehmet Baş, "Helvacı Mahallesi'nde toprak, yaprak, gübre ve su analiz laboratuvarımız hizmete başladı. Ayrıca bir de misafirhanemiz var. Sizlere mısır kurutma tesisi kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Meyve, sebze, süt birlikleri kurduk, 12 köye süt toplama merkezi kurduruyoruz ve Kayabaşı'na süt toplama merkezi kurmak için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 13:11:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?