7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

'Göçün önüne istihdam geçecek'

Amasyalı Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Karataş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Cafer Özdemir'i ziyaret ettiler.


AGİAD'ın Amasya'da istihdamı artırıcı projeleri hakkında Belediye Başkanı Cafer Özdemir'e bilgi veren Oğuzhan Karataş, "Yönetimimiz Bulgaristan'da genç girişimcilerle bir araya gelecek, onları da buraya davet edeceğiz. Amacımız Türkiye ve Bulgaristan arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek ve Amasya'yı öne çıkartmak, daha sonrada oradaki genç işadamlarına burada istihdama katkı sağlamaları için gereken desteği vereceğiz" dedi.


TÜİK'in verilerine göre 1 yıl içerisinde Amasya'nın nüfusunda önemli derecede düşüş olduğunu ifade eden Başkan Cafer Özdemir, "Amasya'da maalesef istediğimiz, arzu ettiğimiz sanayileşme gerçekleşmedi. Sanayinin olmadığı yerde istenilen seviyede istihdam oluşmuyor. TÜİK'in yaptığı nüfus kriterlerine baktım, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde en hızlı nüfus düşüşü yaşan illerin başında geliyoruz. Yaklaşık yüzde 14 civarında nüfus kaybımız olmuş.

1 yılda nüfusumuz il genelinde 350 binden 322 bine düşmüş, merkezde 85 binden 82 bine düşmüş nüfusumuz. Bu göç olduğunu gösteriyor. Yeni yetişen neslin, vasıflı insanların haklı olarak yöremizde yeterince iş imkanı bulamadıkları için başka yörelerde çalıştıklarını görüyoruz. Sizin gibi girişimcilerin istihdama katkısını bekliyoruz. Bu konuda sizlere destek olmaya hazırız" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 18:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali küçük IP: 194.27.129.xxx Tarih : 10.04.2009 10:45:45

İnsallah yeni baskan amasya için hayırlı olur.baskan amasya da sanayinin yeterı kadar gelişmediğini ve göç vermeye devam ettiğini söylüyor.bir önceki belediye döneminde beledıyenin sitesinde yapılan anket de bile katılımcılar amasyanın gelecekte de aynı amasya olacağnı söylüyorlardı.yani amasyanın kalkınmaya tarımla baslaması gerekir çünkü biz tarım kentiyiz.tarıma baglı sanayi kuruluslarıylada sanayileşme ayağını baslatmalıyız.diğer önemli bir noktada turizm potansıyelımız var ama  baslıbasına bir sektör olusturacak büyüklüğe asla ulaşamaz. ama yinede canlandırmak için ugrasılmalı.ben bir üniversite öğrencisi olarak amasyada ki görev yapan tüm yetkililere sesleniyorum.lütfen bize memleketimize hizmet etmek için gerekli imkanları sağlayın ve bizde amasyamızı daha güzel yarınlara taşıyalım...