5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gönüllü trafikçilere sertifika

İlköğretim okulu öğrencilerinin okullarına güvenli giriş ve çıkışlarını sağlayan gönüllü trafik okul geçit görevlileri eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.


İçişleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda ilköğretim çağındaki öğrencilerin okullara güvenli giriş çıkışlarını sağlamak, olabilecek muhtemel kazaları önlemek amacıyla gönüllü olarak okul geçit görevlisi olmak isteyen 2 öğretmen, 1 veli ve 11 yaşını bitirmiş 17 öğrenciye Amasya Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca teorik ve pratik olarak trafik eğitimleri verildi.

Kursun bitmesinin ardından kursiyer öğretmen, veli ve öğrencilere sertifikalarını Emniyet Müdür Yardımcısı İmrulkays Güçlü, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Nihat Dağdelen, Çocuk Şube Müdürü Ahmek Özkara ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Aziz Batmaz verdi.


75. Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Bayezid İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada kent merkezinde toplam 39 ilköğretim okulu önünde trafik konusunda gerekli tedbirler ve önlemleri sürekli olarak aldıklarını belirten Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Nihat Dağdelen, sertifika alan 2 öğretmen, 1 veli ve 17 öğrencinin 8 okul da üç yıl boyunca okul geçit görevlisi olarak okul giriş ve çıkış saatlerinde hizmet vereceklerini belirtti

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?