5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Görme engelli judocular

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen ve Amasya'da yapılacak Bay-Bayan Judo Türkiye Şampiyonası'na, 12 takımdan 72 sporcu katılacak.


16-17 Şubat tarihlerinde, Amasya Hamit Kaplan Spor Salonu'nda yapılacak Görme Engelliler Bay-Bayan Judo Türkiye Şampiyonası hakkında basın toplantısı düzenleyen Görme Engelliler Spor Federasyonu Organizasyon Komite Başkanı Nihat Öztay, bayanlarda 48, 52, 57, 63, 70, 78 kilogram ve üzeri, erkeklerde ise 60, 66, 73, 81, 90, 100 kilogram ve üzeri sporcuların müsabakalara katılacağını açıkladı.
Çin'de yapılacak olimpiyatlara katılacak olan bayan sporcunun, Amasya'daki müsabakalarda belirleneceğini ifade eden Nihat Öztay, "Görme engelliler spor tarihinde ilk kez bu sene Çin'de yapılacak Paralimpikler Olimpiyatları'na bir sporcu göndereceğiz. 57 kilogramda, bir bayan sporcu gönderme kotasını aldık. Ülkemizi temsil edecek bu sporcumuz, Amasya'da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'nda belirlenecek" dedi.


Amasya'da 72 sporcunun ter dökeceği şampiyonaya katılan kulüplerin isimleri şöyle:
"Amasya Altınokta Spor Kulübü, Samsun Altınokta Spor Kulübü, Ankara Altınokta Spor Kulübü, Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem Görme Engelliler Spor Kulübü, Görenler Spor Kulübü, Goalball Spor Kulübü, Görsem Görme Engelliler Spor Kulübü, Ankara Gören Kalpler Görme Engelliler Spor Kulübü, Kahramanmaraş Görme Engelliler Spor Kulübü, Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü, Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü ve Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü."

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?