22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Görüşmeyi 3 AKP'li yaptı CHP kızdı

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İnsan Hakları Komisyonu'nun AKP hükümetinin "yedek lastiği" haline getirilmek istendiğini söyledi.

Ersin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ün, muhalefetten hiçbir milletvekili katılmadan sadece üç AKP milletvekili ile Amasya'da "dini baskı" gördüğü iddia edilen öğrencilerle görüşme yapmasına tepki gösterdi. Ersin, bu konuda bir alt komisyon oluşturulduğundan haberleri olmadığını söyledi.

Ersin, CHP'li bir üye de seçilmediği için Komisyon Başkanlık Divanı'nın oluşmadığını belirterek, "Oluşmamış Başkanlık Divanı'nın kararı da meşru değildir. Tamamlanmamış Başkanlık Divanı'nın hangi kararı geçerli olabilir ki? 'Başkanlık Divanı böyle bir karar aldı' demek yanlış bir değerlendirmedir. Dolayısıyla orada görev yapan heyet yetkili değildir. Keyfi davranmışlardır" dedi.

Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde okurken, kaldıkları pansiyondaki "dini baskı" nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldıkları belirtilen öğrencilerin Alevi olduklarını vurgulayan Ersin, "AKP, Aleviler için de arka bahçe yaratma çabası içinde. Alevi dedelerine maaş bağlayarak kendi yanlarına çekmek isterken, tam böyle bir dönemde böyle bir sorununun ortaya çıkmasını istemiyorlar. Oradaki öğrencileri sorguya çekip 'Olayı fazla büyütmeyin' diye bir çaba içine girmişler" dedi.

İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili ve MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, kendisinin bu ziyaretten haberdar olduğunu söyledi. Ekici ise "Amasya'ya gidileceğinden haberim vardı ama spontan geliştiği ve cuma günü programım olduğu için gidemedim. Ben giden arkadaşlara güveniyorum" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 09:57:31
Güncelleme :27 Kasım 2007 Salı 10:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?