5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gülle'den çiftçiye müjde

Amasya’da geçen hafta yağan yağmur ve doludan zarar gören çiftçilerin sorunlarını dinleyen AK Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Amasya Milletvekili Akif Gülle, çiftçilere destek vereceklerini açıkladı.

Doğantepe Beldesi’nde doludan zarar gören arazilerde incelemelerde bulunan Akif Gülle, hükümetin çiftçilere destek vereceğini müjdeledi.

Akif Gülle, "Bizim yıllardan beri en büyük sıkıntımız çiftçinin tahılını sigortalatmış olmamasıydı. Biz bunun yasasını şu ada meclisten geçirdik. Bu tür olaylar yaşandığında eksper gelecek ne kadar zarar varsa bedelini ödeyecek. Bunun bir bedeli var. Bedelini de yüzde 3’ünü devlet sizin adınıza ödeyecek, yüzde 2’sini de siz ödeyeceksiniz" dedi.

Mevcut yasaya göre yapılması gerekenleri anlatan Gülle, "Bizim şu anki sorunumuzu bu yeni yasa çözmeyecek. Bu yasa gelecek sene yürürlüğe girecek. Mevcut yasaya göre mal varlığının yüzde 40’ını kaybettikten sonra devlet zararını telafi ediyor. Öyle bir durum burada söz konusu olamaz. Burada zarar gören çiftçilerimizin mağduriyetini giderebilmemiz için ne yapabilirizi düşünmemiz lazım. İlk akla gelen gelecek sene ekim döneminde gübre konusunda ve tohum konusunda zarar gören çiftçilere bir imkan sağlanabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 16:10:22
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 17:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?