5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gümüş'e yeni okul

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yetersiz olan bir belde ilköğretim okulunun yerine yapılacak olan yeni ilköğretim okulunun temeli atıldı.


Gümüşhacıköy ilçesine bağlı Gümüş beldesindeki Gümüş İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan araziye yapılan 10 derslikli ilköğretim okulunun temeli atıldı. Vali Celalettin Lekesiz, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, Kaymakam Muhittin Gürel ve Gümüşhacıköylülerin katıldığı temel atma töreninde, Amasya genelinde 294 okul ve kurumda, 3 bin 744 öğretmen, 58 bin 291 öğrenci ile eğitim ve öğretimin sürdürüldüğünü söyleyen Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Amacımız canımızdan aziz bildiğimiz yavrularımızı çağımızın her türlü bilgisiyle donatmak, onların geleceği ile birlikte ülkemizin geleceğini de aydınlık yarınlara taşımak ve ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmektir" dedi.


İçerisinde 10 derslik, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 fen laboratuvarı ve 1 teknoloji sınıfı olacak okulun 7 öğretmen ve 187 öğrenciye hizmet vereceğini açıklayan Vali Celalettin Lekesiz, "Sanatta, siyasette, askeriyede, iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta bu eğitim kurumlarını bitirecek yavrularımız şanlı bayrağımızı dünyanın en yüksek yerlerine dikecekler. TÜBİTAK tarafından yapılan bilimsel projelerin yarıştığı yarışmaya bu yıl bölgemizden 7 il katıldı. Tokat'tan 187 proje, Sinop'tan 48 proje, Ordu'dan 85 proje, Kastamonu’dan 56 proje, Giresun'dan 56 proje, 1 milyonu aşkın nüfuslu Samsun'dan 276 proje katılmış, Amasya'dan ise 433 proje katılmış. Öğrencilerimize imkan verilirse, cesaret verilirse neler yapabileceklerini ortaya koyabiliyorlar" diye konuştu.
Yeni yapılacak okullarının temel atma törenini izleyen öğrencilerle sohbet eden Vali Lekesiz ve Milletvekili Akif Gülle, butona basarak temele ilk harcı akıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 02:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?