5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Gurbetçiyi, bisküvi ile uyutup soydular

Yıllarca çalışıp emekli olduğu Almanya'dan memleketi olan Amasya'ya dönmekte olan gurbetçi dönüş yolunda bisküvi ile uyutularak soyuldu. 

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 04.00 sıralarında yaşanan ilginç olayda, işçi emeklisi olan Ali Kaygusuz (67), bayramı ailesi ile birlikte geçirmek için Türkiye'ye geldi. Uçağı Esenboğa Havaalanı'na inen Ali Kaygusuz buradan AŞTİ'ye gitti. 

Geceyarısı bindiği yolcu otobüsü ile Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne doğru yola çıkan gurbetçi, yolda yanında oturan kişinin ısrarı ile bir adet kaymaklı bisküvi yedi. Sonra neler olduğunu hatırlamayana Ali Kaygusuz gözlerini kaldırıldığı hastanede açtı. Otobüs terminalinde uyur halde bırakılan Ali Kaygusuz, ambulansla Hasanpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların tüm müdahalesine rağmen uzun süre kendisine gelemeyen gurbetçinin bisküvi ile uyutulduktan sonra cebinde bulunan ve içersinde 7 bin 500 Avro para bulunan cüzdanının çalındığı belirlendi. 

Bilinci kısmen kapalı olan Ali Kaygusuz'dan aldıkları bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis ekipleri, Merzifon'a doğru yola çıkan yolcu otobüsünü Çorum-Samsun Karayolu üzerinde dururarak içersinde yolcularla birlikte Bölge Trafik Denetleme İstasyonu bahçesine getirdi. Burada otobüs personeli ve yolcuların kimlik bilgileri ve ifadelerini alan güvenlik kuvvetleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 18:53:55
Güncelleme :14 Ekim 2006 Cumartesi 18:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?