5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Güreşçilere şampiyon dopingi

Türkiye Birinci Serbest Güreş Ligi'nde mücadele eden Amasya Şekerspor, 11 Haziran tarihinde yapacağı Türkiye Şampiyonası final müsabakaları için sıkı bir hazırlık içerisine girerken, Şekerspor Onursal Başkanı dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mahmut Demir, güreşçileri şampiyona öncesi motive etti. 

Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda birçok derecesi bulunan Amasya Şekersporlu güreşçilerin pazar günü yapacakları Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını izleyen Mahmut Demir, güreşçilere moral vermek için onlarla birlikte antrenman yaptı. Güreşçilere yaptığı konuşmada, kendi müsabakalarından örnekler veren ve onlara teknik konularda bilgiler veren Mahmut Demir, güreşi bıraktıktan sonra geçen 10 yıl içerisinde hiçbir şey kaybetmediğini ortaya koydu. 

Kendisi gibi 120 kiloda müsabakalara çıkan, 2004 yılının Kırkpınar Başpehlivanı milli güreşçi Recep Kara ile antrenmanda güreş yapan Mahmut Demir, eski gücünden çok fazla bir şey kaybetmediğini göstererek, diğer güreşçiler ile de tek tek güreşti. 

11 Haziran tarihinde yapılacak şampiyonada birçok ilklerin yaşanacağını belirten Mahmut Demir, "Güreşçilerimizle birlikte antrenman yapıyoruz. Hem geçmiş günlerimizi yad ediyoruz hem de geçmiş tecrübelerimizi gelecek nesillerimizle paylaşıyoruz. 11 Haziran tarihinde kulüpler arasında yapılacak Türkiye Şampiyonluğu'nda arkadaşlarımız mücadele edecek ve ümit ediyorum ki arkadaşlarımız şampiyon olacak. Bölgemiz için ilk defa bir kulüp takımının şampiyonluğu olacak, kurulalı 1 yıl olan bir takımın şampiyonluğu olacak, şimdiye kadar hiç olmadığı için şampiyon olan bir sporcunun takımı şampiyon olacak, bu Türkiye'de hiç yok. Hep ilkleri yaşayacağız. Hedefimizde Avrupa ve dünya şampiyonaları, 2008 Pekin Olimpiyatları var. Hayırlısı ile ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 10:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?