5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Güreşin kalbi Amasya'da atacak

Türkiye 1. Serbest Güreş Ligi'nde geçen sezon ilk defa yer almasına rağmen Türkiye Şampiyonu olan Amasya Şekerspor'un Türkiye'yi temsilen katılacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası Amasya'nın Suluova İlçesi'nde 2-3 Aralık tarihlerinde yapılacak. 

Suluova Mahmut Demir Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda Avrupa Güreş Federasyonu CELA tarafından Türkiye'de ilk defa yapılacak bu şampiyonaya teknik delege olarak Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları bulunan Rusya'nın efsanevi güreşçisi Alexander Dedved'i ve Sırbıstanlı Uluslararası güreş hakemi Tabackı Vojislav da başhakemlik görevi ile görevlendirildi. 

Çok güçlü rakipleri karşısında başarılı olabilmek için Bolu'da 15 günlük bir kamp yapan Amasya Şekersporlu güreşçiler, Güreş Milli Takımı eski Teknik Direktörü Cahit Ahıskalı yönetiminde Amasya Şekerspor Kulübü tesislerinde yeniden kampa girdiler. Amasya Şekerspor Kulübü'nün yaptığı başarılı çalışmalarla büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde bir çok kez Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanmalarının tesadüf olmadığını açıklayan Mahmut Demir, Amasya Şekerspor'un Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda da önemli dereceler elde edeceklerine inandığını belirtti. 

Mahmut Demir, "Akademik kariyere sahip profesyonel yönetici ve teknik ekibimizin yaptığı planlı, programlı, özverili ve disiplinli çalışmalar ile elde ettiğimiz bu başarılar ile Türk güreşinde reform niteliği taşıyan ilklere imza attık. Kuruluşundan bu yana henüz 3 yıl olan kulübümüz, önce Türkiye 2. Serbest Güreş Ligi'ni namağlup olarak bitirerek 1. Güreş Ligi'ne terfi etti. 2006 yılı içerisinde yapılan Türkiye 1. Serbest Güreş Ligi müsabakalarında ilk kez yer alarak Türkiye'nin güçlü takımlarını yenip Türkiye Şampiyonu olan Amasya Şekerspor Kulübü, Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını kazandı. 2-3 Aralık tarihinde Suluova'da yapılacak müsabakalara ev sahipliği yapacağız. Sporcularımızın başarılı olacaklarına ve Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı Türk milletine armağan edeceklerine inanıyorum" dedi. 

Suluova'da yapılacak şampiyonayı 50'ye yakın yabancı basın mensubunun izleyeceği bildirilirken, Yunanistan, Ermenistan, Letonya, Romanya ve Rusya'nın katılmasının kesinleştiği müsabakalarda Türkiye'yi temsil edecek Amasya Şekerspor Kulübü'nde ise 60 kiloda Avrupa Şampiyonu Tevfik Odabaş, 74 kiloda Avrupa Şampiyonu Ahmet Gülhan, 84 kiloda Avrupa ikincisi Serhat Balcı, 84 kiloda Avrupa Şampiyonu Gökhan Yavaşer ve 120 kiloda Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara müsabakalarda rakipleri ile mücadele edecekler.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 14:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?