7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Hacı adayları aşılandı

HACI ADAYLARINA DOMUZ GRİBİ AŞISI

Amasya Sağlık Müdürlüğü ve Müftülük organizesinde Amasya'dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına domuz gribi aşısı yapıldı.

Türkiye'de de can kayıplarına neden olan domuz gribi salgını nedeniyle Amasya'ya gönderilen 2 bin 500 doz aşıdan yaklaşık 2 bin tanesi sağlık personeline vurulurken, kutsal topraklara gidecek 480 hacı adayı da kendi istekleri doğrultusunda aşı oldu. Sultan Bayezid Camii külliyesinde toplanan hacı adaylarına sağlık görevlileri tarafından aşıları yapılırken, Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz ve Müftü Selami Emen de hazır bulundu.

Müftü Selami Emen, "Tedbir bizden, takdir Allah'tan" dedi. Bu yıl ilk olarak nisan ayında Meksika'da görülen domuz gribi vakasının ardından hastalığın giderek yayıldığını ve kıtalar arasında pandemi haline geldiğini belirten Dr. Ömer Deniz, "Ülkemizde yaz aylarında yurtdışından gelenlerin haricinde vaka görülmemiş ancak havaların soğumaya başladığı şu günlerde yeni vakalara, pandemik (H1N1) virüs enfeksiyonlarına rastlanmaya başlanmıştır. Hacı adaylarımızın aşı vurulmaları hac ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için çok önemlidir" dedi.

Amasya'da kutsal topraklara gidecek olan 200 kişilik ilk kafile cumartesi günü Merzifon Havaalanı'ndan hareket edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:48:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 23:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?