5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Halay grup müsabakaları başladı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Üniversitelerarası Halkoyunları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Halkoyunları Türkiye Birinciliği' yarışmaları öncesinde yapılan halay grup müsabakaları Amasya'da başladı. 

Amasya'da düzenlenen Üniversitelerarası Halkoyunları Halay Grup Yarışması'na 20 üniversiteden 31 halkoyunu ekibi katılıyor. 

Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu'nda 2 gün sürecek olan yarışmanın açılışında Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ile İl Gençlik ve Spor Müdürü Celaleddin Kapçak da hazır bulundu. İki gün sürecek olan ve ekiplerin geleneksel ve stilize olmak üzere 2 dalda yarışacakları müsabakalar sonrasında dereceye giren ekipler Türkiye birinciliği için yarışmaya hak kazanacak. 

Amasya Üniversitesi'nin bir çok ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaparak kentin ve ülkenin adını duyurduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, "2 dalda gerçekleşecek olan grup müsabakalarını gerçekleştiriyoruz. Böyle bir organizasyonda Amasya'nın ve üniversitemizin sesini duyurmak bizi onurlandırıyor. Olanaklar elverdiği ölçüde Amasya'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. 

Cumhuriyetin doğum belgesinin imzalandığı kentte üniversitenin rektörü olmak beni oldukça heyecanlandırıyor" dedi. 

Yarışmada geleneksel dalda Cumhuriyet Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Goziosmanpaşa Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Harran Üniversitesi yarışırken, stilize dalda Ankara Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi yarışacak

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 17:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?