5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Halkoyunları yarışması sona erdi

Üniversitelerarası Spor Federasyonu tarafından organize edilen Üniversitelerarası Halkoyunları Halay 4. Grup Yarışması, Amasya'da gerçekleştirildi. 

Hamit Kaplan Kapalı Spor Salonu'nda 20 üniversiteden 31 ekibin katılımıyla gerçekleştirilen ve 2 gün süren yarışmanın ilk gününde geleneksel dalda yarışan Cumhuriyet Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Harran Üniversitesi ekiplerinin arasında jüriden 93,00 puan alan Diyarbakır Dicle Üniversitesi birinci, 92,00 puanla Gaziantep Üniversitesi ikinci, 91,14 puanla da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ekibi üçüncü oldu. 

Yarışmanın ikinci gününde stilize dalda yarışan Ankara Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi ekipleri arasında Gaziantep Üniversitesi 92,71 puanla birinci, Ankara Üniversitesi 91,86 puanla ikinci olurken, Adana Çukurova Üniversitesi ise 91,57'lik puanı ile üçüncü sırayı aldı. 

Finallerin 26-27 Nisan tarihleri arasında Marmaris'te Türkiye Üniversite Oyunları bünyesinde antik bir tiyatroda yapılacağını açıklayan Üniversitelerarası Spor Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Taner, halkoyunlarının en çok ilgi gören etkinlikler arasında olduğunu söyledi.
 
Yarışmanın sonunda birinci olan Gaziantep Üniversitesi'nin ödülünü Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ve Prof. Dr. Kemal Taner birlikte verdiler.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 10:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?