7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Hastalara görüntülü telefon

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde hastalar, istedikleri zaman yakınları ile görüntülü telefonla ücretsiz konuşabiliyorlar.


Türk Telekom tarafından Türkiye'de ilk defa Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen görüntülü konuşma sistemi ile hastalar, yakınları ile istedikleri zaman görüntülü telefondan ücretsiz konuşabiliyor. Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Abdullah Kaya, "Türk Telekom'un pilot uygulaması ile Türkiye'de ilk defa Amasya'da hasta yakınları istedikleri zaman hastalarıyla görüntülü olarak telefonla görüşebiliyorlar" dedi. Sistem sayesinde özellikle yoğun bakımda
yatan hastalar, karantinaya alınan hastalar ve ziyaret yasağı olan hastaların yakınları ile görüşmelerinin sağladığını belirten Başhekim Kaya, "Evinde görüntülü telefonu olan hastaneyi arayıp yakınıyla görüntülü konuşma yapabilir. Görüntülü telefonu olmayan hastanemize gelir ve hastanın yanına girmeden telefonla görüntülü olarak konuşabilir" diye konuştu.


Hastanelerinin teknolojik yeniliklerle bölge hastanesi konumuna geldiğini, çevre il ve ilçelerden gelen hastaların tercihi olduklarını ifade eden Kaya, "Artık insanlar hastanelerde kaliteyi arıyorlar. Bizde bu kaliteyi sunuyoruz. Teknolojik yeniliklerin tamamını kullanıyoruz. Bunlardan bir tanesi de hasta başı monitörlerinin internete bağlanması. Hastanın başında bulunan monitörleri doktorlar istedikleri yerden internete girerek takip edebiliyorlar. Doktorlar her zaman hastanede olamıyor ya da her zaman serviste olamıyor. Başka bir hastayla ilgilenirken bile diğer hastanın monitörünü izleyerek tedavi için gerekenleri yapabiliyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?