5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Hastanede büyük değişim

Amasya’da 2 sene önce kullanılmaya başlayan Sabuncuzade Şerefeddin Devlet Hastanesi’nde yeni alınan cihazlar sayesinde bir çok tetkik yapılmaya başlandı.

Başhekim Dr. Hacı Ali Kahyaoğlu, Yeşilırmak Devlet Hastanesi’nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne çevrilmesinden sonra Sabuncuzade Şerefeddin Devlet Hastanesi’nde herhangi bir yoğunluk yaşanmadığını ifade etti. Dr. Kahyaoğlu, "Yeşilırmak Devlet Hastanesi’nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne çevrilmesinden sonra sanki bizim hastanemizde bir yoğunluk olduğu yansıtılmaya çalışılıyor. Aslında böyle bir şey yok. Hastanemiz Amasya’ya hizmet vermek için yeterlidir. Bizim yoğunluğumuz sadece kan alma ve sonuç verme sırasında yaşanıyor. Bu soruna da yeni bir çözüm ile çare bulduk. Yakın zaman sonra bu tip yoğunlukta olmayacak" dedi.

Genel Sağlık Sigortası’nın devreye girmesi ile birlikte devlet hastanelerinde yaşanan yoğunluğun yüzde 30 oranında düşeceğini ifade eden Dr. Hacı Ali Kahyaoğlu, "Çok yakın bir zaman sonra hastalarımız daha ferah ortamlarda hizmetlerini alacaklar. Biz burada önemli olan bir çok testi yapıyoruz. Bunlardan kan gazı testi, faktör 8 testi ve hormonların tamamına bakıyoruz. Yapılan tetkik oranları 2 senede yüzde 100 arttı. Samsun Devlet Hastanesi’nde yapılan birçok tetkik burada da yapılıyor" diye konuştu.

Acil servis için yeni acil tıp doktorunun Amasya’ya atanacağını söyleyen Kahyaoğlu, "Kentimizde genellikle büyük çapta kazalar meydana geliyor. Bu kazalarda biraz sıkıntı yaşıyoruz. O yüzden acil eylem planı hazırlıyoruz. Bu tip kazalarda hangi alanlar kullanıma açılacak, kimler görevde olacak bunların planlarını hazırlıyoruz ve önemli ölçüde başarılı olacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 18:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?