5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Havza, Amasya'ya görücü geldi

Samsun’dan ayrılarak Amasya’ya bağlanmak isteyen Havza’nın TSO Başkanı Muhterem Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Vali Erhan Tanju’yu ziyaret etti.

Samsun’un Vezirköprü İlçesi ile birlikte Amasya’ya bağlanmak istediklerini, yaptıkları açıklamalarla daha önceden deklare eden Havza TSO Başkanı Muhterem Mutlu, Teşvik Yasası’ndan faydalanmak ve kentte yaşanan göçü durdurmak için Amasya’ya bağlanma isteklerini yineleyerek, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan ve Vali Erhan Tanju’ya kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etmek için ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı İsmet Özarslan ile bir süre görüştükten sonra Vali Erhan Tanju’yu ziyaret eden TSO Başkanı Muhterem Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Erhan Tanju’nun sıcak ilgisi karşısında mutlu olduklarını belirterek, 1928 yılına kadar Amasya’ya bağlı olan Havza’nın, yeniden Amasya’ya bağlanmak istediğini söylediler.

Havza’nın önemli bir merkez olduğunu belirten Vali Erhan Tanju, "Komşu olan ve ismi bilinen, atılıma hazır bir ilçenin ilimize gelmesi, ne yapılırı düşünüp, çalışmalarda ortak gayret yapılıp yapılamayacağını anlamaya çalışması çok güzel bir gayret. Bu arada bize düşen ne görev olursa onun önünde gitmeye hazırız" dedi.

Havza’nın Samsun’dan çok Amasya’ya yakın olduğunu ifade eden Havza TSO Başkanı Muhterem Mutlu, "Havza 20 yılda 20 bin insanını göç nedeniyle kaybetti. Bunun sebebiyse insanların doğduğu yerde doyma endişesidir. Biz de bu endişeyi önlemenin Havza’nın Teşvik Yasası kapsamına alınarak giderileceği ve bir cazibe merkezi olacağı düşüncesi ile 1928 yılına kadar bağlı bulunduğumuz Amasya’ya tekrar bağlanarak çözümleneceği konusunda TSO olarak karar aldık ve bu kararımızı gerçekleştirmek üzere altyapı çalışmalarına başladık. Amasya Belediyesi, TSO ve Esnaf Odaları’ndan duyduğumuz yakın ilgi, bizleri buralara getirdi. Biz de Amasya’nın bir parçası olmak, bu teşvikten gereği gibi faydalanmak, Havza’nın göç veren bir ilçe değil de göç alan bir ilçe ve yatırmaları olan bir cazibe merkezi olması için yollara düştük" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 14:00:21
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 13:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?