4
Mayıs
2024
Cumartesi
AMASYA

Hedef modern şehirleşme

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya’da modernize çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, "Hedefimiz; Amasya’yı Türkiye’de bir numaralı il haline getirmek ve Amasyalılara modern bir kentte yaşama imkanı sağlamak" dedi.

Çevre düzenlemelerinin yanı sıra yol ve asfalt çalışmalarının Köy Hizmetleri Müdürlüğü ve TEDAŞ ile işbirliği içerisinde yapıldığını açıklayan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Kimsesiz ve yaşlı insanların öncelikle faydalanmasını istediğimiz mobil sağlık ocağımız yakın bir zamanda hizmete girerek, mahalle mahalle dolaşarak sağlık hizmeti verecek" dedi.

Semt pazarlarının üstlerinin yapılan çalışmalar sonrasında kapatıldığını ifade eden Başkan İsmet Özarslan, "Pazar yerleri yenilenerek yağmurlu havalarda bile vatandaşların ıslanmadan rahatlıkla alışveriş yapmaları sağlandı. Pazar esnafını eğitime tabi tutacağız. Konuşma, kılık kıyafet ve temizlik bakımından en iyi duruma gelmelerini sağlayacağız. Türkiye’de ilk olarak pazar esnafımıza tek tip elbise giydireceğiz" diye konuştu.

Belediyede çalışan personelin maaşlarını gününde almaları için gayret sarf ettiklerini söyleyen Özarslan, Amasya Kalesi’nde ve Kızlar Sarayı’nda onarım çalışmalarının yapılacağını bildirerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Amasya Kalesi’nin onarılması projesi onaylandı. Kızlar Sarayı’nda bulan hamamların ve Ferhat Su Kanalı’nın onarımı için hazırlanan proje Yüksek Anıtlar Kurulu’nda bekliyor. İstimlak parası geldiğinde onaylanarak uygulamaya konulacak. Kültür Bakanlığı ile ilgili elimizde bulunan 5 projenin 2005 yılı çalışma programına alınması için çalışıyoruz."

amasya
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2004 Pazar 13:22:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?