6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

Hekim açığı rapor edildi

AMASYA'DAKİ HEKİM İHTİYACI MİLLETVEKİLLERİNE İLETİLDİ

Sağlık-Sen Amasya Şubesi Başkanı Fatih Kocur, Amasya'daki sağlık sorunları ve çözüm yolları hakkında AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle ile Dr. Avni Erdemir'e rapor sunduklarını belirtti.

Heyet olarak Ankara'ya gittiklerini ve TBMM'de milletvekilleri ile görüştüklerini belirten Kocur, “Özellikle Amasya genelindeki hekim açığının had safhaya ulaştığını, hatta il merkezinde çocuk hekimi sayısının ikiye düştüğüne, sadece il merkezinin değil tüm ilçelerde de hekim açığı bulunduğunu dile getirdik” dedi.

Kocur, Amasya'da kısa bir zaman önce idari olarak birleştirilen Kadın Doğum Hastanesinin fiziki olarak da birleştirilip birleştirilmeyeceğinin netleşmediğini, bununda gerek çalışanlar açısından gerekse Amasya halkı açısından huzursuzluğa neden olduğunu ilettiklerini dile getirdi.

AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle'nin ilimizdeki sağlık sorunlarını takip ettikleri ve sorunların çözümü için ellerinden gelen imkânı sarf edeceklerini belirttiği, AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir'in ise, “Hükümet olarak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da birçok atılım yaptık. Ayrıca ilimizdeki sorunları bir rapor olarak meclise kadar getirmeniz bizleri çok memnun etmiştir. Çözülmeyecek sorun yoktur. Yeter ki çözme yolunda azim gösterilsin. Bizim niyetimiz halistir ve çözecek kudrete de sahibiz” dediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 14:54:01
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 08:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?