5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Hekime yapılan saldırıya tepki

Amasya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, Şanlıurfa'da bir hastanın saldırısına uğrayan Dr. Venhar Onat'a sahip çıkarak, "Halkına hizmet için çalışan hekimine saldıran, hekimini döven, hekimine kurşun sıkan bir toplum haline gelmemizin utancı acaba kime aittir" dedi.


Şanlıurfa Beykapısı Sağlık Ocağı'nda yaklaşık 10 gün önce muayene sırasını beklemeyi reddederek Dr. Venhar Onat'a saldıran saldırganın serbest bırakılmasının üzüntülerini artırdığını söyleyen Karadağlıoğlu, "Bu darp olayı yine kamu görevi icra eden bir hakim ya da savcıya yapılsaydı acaba kişi serbest bırakılacak mıydı? Her türlü zorluğa göğüs gererek gece gündüz insanlara hizmet vermeye çalışan hekimlere saldırılması, darp edilmesi, hekim kamuoyunda derin bir üzüntü, endişe ve hayal kırıklığına yol
açmaktadır.

Bizi üzen ve endişeye sevk eden bütün bu saldırı, darp ve hatta kurşunlanarak öldürülme hadiselerine bile yetkililerden bir kınama gelmemesidir. Yetkililerin hekimler hakkındaki olumsuz beyanatları, 'Hasta hakları merkezleri'ni 'hekim şikayet merkezi' haline getirmiş, sağlıkta yaşanan tüm sorunların kaynağı sanki hekimlermiş gibi saldırılar başlamış, hekimler adeta günah keçisi haline gelmiştir. Hekimin de bir insan olduğu, neşeli günü olduğu gibi sıkıntılarının da olabileceği, hasta bir yakınının mevcut olabileceği hiç düşünülmeden, 'hekim güler yüzlü olacak, asık yüzlü hekim olmaz' tarzında beyanatlar verilmiştir" diye konuştu.


Sağlık birimlerinde güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve saldıranın kim olursa olsun en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirten Karadağlıoğlu, "Kendi istediği ilacı yazmadığı, kendisine ters baktığı, başkasının karnesiyle gittiği için muayene edilmemesini gerekçe göstererek hekimi suçlayan bazı insanlar, hekimleri yalan yanlış şikayetlerle suçlamış, 184 SABİM telefonları adeta hekimden intikam alma hatlarına dönüşmüş, yine çeşitli illerde yüzlerce insan hastane acillerini basarak sağlık personellerini ve hekimleri darp etmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki, can güvenliği sorunumuz mesleğimizi icra etme şartlarını bütünüyle ortadan kaldıracak duruma doğru gitmektedir" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin CEBECİ IP: 78.169.232.xxx Tarih : 29.11.2008 01:42:43

Ben sayın Dr.Nurdoğan hocamın yanında olduğumu belirterek söze başlamak istiyorum.Ne yazık ki bazı insanların gözünde doktorlar basit sıradan kişiler gibi aşağılanmak isteniyor.Ben bu insanların kendilerini nerede gördüklerini hala keşfedebilmiş değilim.Evet doktorların içinde yanlış insanlar yokmu tabiki var ama bunu genele yaymak çok yanlış.Bugün hekim seçme özgürlüğü var ve seçtiğin hekim senin istediğin ilacı yazmak zorunda değil seni muayene eder ve gerekli gördüğü tedaviyi zaten verir.Akıllı olmak lazım sen neden hekime saldırıyorsun ki;bir şikayetin varsa git gerekli mercilere suç duyurusunda bulun sorunu medeni bir şekilde çözmeye çalış.Sonra sen bir hekimle tartışmak için bile yeterli kapasiye sahip değilsen ağzını açıp dilini bile çevirme.Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki bir hekim kolay ve hemen yetişmiyor.Böyle ilacımı yazmadı,bana bakmadı gibi ufak tefek bahaneler yüzünden artislik yapmaya gerek yok.Doktorlarda insandırlar iyi günleri olur,sıkıntılı günleri olur.Belki akşam evinde sıkıcı bir hadise yaşamış olabilir,hemen önyargılı olmamalıyız.Sağlık sektöründe yaşanan problemlerin tamamını doktorlara ihale etmek de doğru değil.Şiddet hekime değil yapana zarar verir.