7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Hekimler bilgilerini tazelediler

Amasya Tabip Odası tarafından düzenlenen seminerde Prof. Dr. Ayhan Gazi Kalaycı aile hekimleri ve çocuk doktorlarına çocuk gastroenterolojisi hakkında seminer verdi.


Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Gazi Kalaycı, Amasya'da görev yapan aile hekimleri ve çocuk doktorlarına çocuklardaki karın ağrıları, isaller, kabızlık sorunları, kusmalar, hepatit-b gibi karaciğer hastalıkları ve sarılıklar konusunda seminer vererek bilgilerini tazelemelerini sağladı.

Amasya Tabip Odası tarafından düzenlenen seminere Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, aile hekimleri ve çocuk doktorları katılırken, 0-18 yaş arası çocuklarda mide hastalıkları ile ilgili aile hekimleri yada çocuk hekimlerinin karşılaşabileceği sorunlarla ilgili bilgilendirme yapan Prof. Dr. Ayhan Gazi Kalaycı, "Çocuklarda en sık rastlanan hastalıklar arasında kusmalar ve kusmalara neden olan hastalıklar, reflü, idrar yolu enfeksiyonu, metabolik hastalıklar ve ameliyat gerektiren mide barsak sorunları başta geliyor. Bu rahatsızlıkların ardından en sık görünen diğer hastalıklar ise mide ile ilgili ülser ve gastrite bağlı karın ağrıları ve ailevi Akdeniz ateşine bağlı karın ağrıları" dedi.


Doktorların yanı sıra ailelerinde çocuklarındaki değişiklikleri takip etmeleri gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kalaycı, "Aşırı huzursuzluk gösteren bir bebekte beraberinde kusma, isal olursa mutlaka bir doktor tarafından muayene edilmesi gerekir. Kabızlık problemlerinde uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyulduğu için anne ve babalar problem yaşayabilir. Bu konuda tedaviye erken başlamak gerekir, kabızlık sorununda tedavi erken başlamazsa barsak tembelliği gelişebileceği gibi tedavi daha güçleşir ve daha uzun sürer" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 12:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?