5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Hentbol takımından başkana ziyaret

Bayanlar Henbol 1. Ligi'nde mücadele eden ve hedef olarak Süper Lig'i belirleyen Amasya Atatürk Lisesi Spor Kulübü Hentbol Takımı, Belediye Başkanı İsmet Özarslan'ı makamında ziyaret ederek, destek istedi.
Amasya Atatürk Lisesi Spor Kulübü Başkanı Cemal Kılıç, Amasya'da yeterli bir spor salonu olmadığı için antrenmanları ve maçları Suluova'da yaptıklarını belirterek, maddi sıkıntı çektiklerini söyledi.
Dünyada en popüler sporun futbol olduğunu, diğer spor dallarının ikinci planda kaldığını söyleyen Belediye Başkanı Özarslan ise "Ben sizi hentbola gönül verdiğiniz için kutluyorum. Amasya'da eskisi gibi spora karşı heyecan kalmadı. Spor bir nevi turizmdir. Sizlerin sayesinde ilimize takımlar geliyor, siz başka bölgelere gidiyorsunuz. Amasya önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmak için yeterlidir" diye konuştu.
Yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Özarslan, köylerden yetenekli gençleri toplayarak ilçelerde branşlarına göre yarıştıracaklarını, sonra da ilde düzenlenen bir programla bu yetenekli sporcuları spora kazandıracaklarını belirtti.
.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 14:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?