22
Mayıs
2024
Çarşamba
AMASYA

Her balkona bir kuş

Volvo Car Türkiye ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) işbirliği ile bu sene 5.'si düzenlenen Volvo Adventure Çevre Projesi Yarışması hazırlıklarına devam eden Amasya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, ''Amasya'nın Kuş Varlığı ve Her Balkona Bir Kuş Evi Projesi” kapsamında Yedikır Kuş Cenneti'ni gezdi.


Çevre ve Orman Müdürlüğü eğitim çalışmaları çerçevesinde Mili Parklar Başmühendisi Habibe Yolcu ve BİLSEM Biyoloji Öğretmeni Dr. Duygu Kılıç danışmanlığında Amasya BİLSEM Kuş Gözlem ve Doğa Kulübü üyesi öğrenciler, Suluova Yedikır Kuş Cenneti'nde doğa gözlem, kuş gözlem ve doğa koruma çalışmaları yaptılar. Kuş gözlemlerini özel dürbünler ve doğa gözlem teleskopu ile yapan ve şehirde yaşadıkları için serçe, karga ve güvercinden başka kuş türlerini tanımadıklarını söyleyen öğrenciler, kuş cennetinde gördükleri yeşilbaş ördek, sakarmeke, beyaz balıkçıl, gri balıkçıl, pelikan, suna gibi kuşları gözlemleme imkanı bulurken, gözlemler sırasında büyük heyecan yaşadılar.


Şehirde yaşayan kuşların yaşama alanlarının daralması, kirlenme ve küresel ısınma nedeniyle kuş türleri azalırken, kuş türlerini korumak ve kuş sevgisini arttırmak amacıyla Amasya BİLSEM Kuş Gözlem Kulübü öğrencileri 'Her balkona bir kuş evi' kampanyası başlattıkları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2007 Pazar 10:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?