5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Her okula 1 polis

Amasya'da polis sorumluluk alanı içerisinde bulunan 'her okula bir polis irtibat görevlisi' görevlendirilirken, irtibat görevlileri öğrencilerin her türlü güvenlik önlemini alarak eğitimlerini tamamlamalarını sağlayacak.


Amasya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan proje ile polis sorumluluk alanı içerisinde bulunan Amasya Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksekokullar ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında okul ve öğrenci güvenliğini sağlamaya yönelik olarak okul idarecileri ile işbirliği yapmak üzere Emniyet Müdürlüğü rütbeli personelinden her okul için bir irtibat görevlisi belirlendi.


Emniyet Müdürlüğü'nde irtibat görevlilerine yönelik düzenlenen seminerde irtibat görevlilerin görevleri ve çocuklara nasıl davranmaları gerektiği anlatılırken, seminerin konuşmacısı Çocuk Şube Müdürü Ahmet Özkara, "Çocuk ve gençlere zarar verebilecek hareketlerin her geçen gün yaygınlaşma eğilimi göstermesi, özellikle eğitim çağındaki çocuklara yönelik şiddet hareketleri, kötü alışkanlıklar, çocuklar ile gençleri suça iten faktörlerin varlığı, bu konuda kolluk güçlerini diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmaya zorunlu kılmaktadır" dedi.


irtibat görevlilerine çocuklara ve gençlere nasıl davranmaları gerektiğini anlatan Sosyal Hizmet Uzmanı Adnan Demirci, "İrtibat halinde olduğumuz kesim ergenlik dönemindeki çocuklardır. Ergenlik dönemindeki çocuklar asi olurlar. Bu çocuklara iyi davranırsak, anne ve babalarına bile itaat etmeyen bu çocuklara karşı sert olursak, güce karşı güç kullanırsak hiç bir sonuç elde edemeyiz ve kırıcı oluruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 20:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Burak IP: 78.185.162.xxx Tarih : 6.09.2008 21:42:40

Güzel bi çalışma.PolisleriMiz(!) streslerini çocukların yaptığı suçları(!) bahane ederek çocuklarımızdan çıkartırlar.tebrikler...