7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Heykellere hayran kaldılar

Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum valileri, Osmanlı Dönemi'nde tahta çıkmadan önce Amasya'da valilik görevini üstlenerek bir nevi staj yapan şehzadelerin balmumu heykellerinden oluşan müzeyi gezdi.


YHKB Meclis Toplantısı'na katılmak üzere Amasya'ya gelen Samsun, Tokat ve Çorum valileri, toplantı sonrasında Amasya Valisi Celalettin Lekesiz'in davetlisi olarak kentin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Osmanlı Dönemi'nde tahta çıkmadan önce Amasya'da valilik görevini yapan şehzadelerin balmumu heykellerinden oluşan Şehzadeler Müzesi'ni gezen valiler, Osmanlı padişahlarının balmumundan yapılmış heykellerine hayran kaldı. Vali Celalettin Lekesiz, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Recai
Akyel ve Vali Mustafa Toprak, Osmanlı Dönemi'nde Amasya'da valilik yapan meslektaşlarının heykelleriyle hatıra fotoğrafı çektirirken, basın mensuplarının Tokat Valisi Recai Akyel ile Fatih Sultan Mehmed'in burunlarının birbirine benzediğini söylemesi üzerine Vali Akyel, Fatih Sultan Mehmed'in heykelinin yanına yaklaşarak yakından inceledi. Misafir valiler Yeşilırmak kenarında bulunan Yalıboyu Evleri'nin doyumsuz manzarasını izledikten sonra illerine döndü.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 19:23:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?