7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

Hollandalı turist sayısı artacak

Amasya Valiliği, 13-18 Ocak tarihleri arasında Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı'na katılarak kentin tanıtımını yaptı.


Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen ve bu sene 38.si yapılan Utrecht Turizm Fuarı'na Amasya'yı temsilen katılan Amasya Valiliği, 100'ü aşkın ülkeden gelen tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile kontak kurarak Amasya'ya 2009 yılında daha fazla Hollandalı turist gelmesi için görüşmelerde bulundular. Yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği turizm fuarında Amasya'yı tanıtıcı broşürler ve Amasya elması dağıtan Amasya Valiliği görevlileri ayrıca dev ekranlarda kentin tanıtım filmlerini yayınlatarak ilgi çekmeye çalıştılar. Yaklaşık bin 400 metrekarelik alana yayılan 41 stand ile fuarın en büyük 10 katılımcısı arasında yer alan Türkiye'nin genel tanıtımı ise Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından yapıldı.


Utrecht Turizm Fuarı'nda Türkiye standı içinde bulunan Amasya'nın fuardan kazanımlarını anlatmak için bin basın toplantısı düzenleyen Vali Yardımcısı Ali Arslantaş, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya ile birlikte fuar boyunca yabancı tur operatörleri ve seyahat acenteleri ile görüşmeler yaparak Amasya ile ilgili bilgi verdiklerini açıkladı. Fuarın çok olumlu geçtiğini belirten Vali Yardımcısı Ali Arslantaş, bu fuar sayesinde Türkiye ve Amasya'da Hollandalı turist sayısının artış göstereceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:09:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?