5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Huzur arayan Amasya'ya gelsin

Amasya’da gerek Emniyet Müdürlüğü gerekse vatandaşın duyarlılığından dolayı asayiş olayının yaşanmaması, kentte huzur ortamını artırıyor. İlçe ve beldeleriyle birlikte 300 bin nüfusa sahip olan Amasya, Türkiye’de nüfus oranı bakımından emsallerinin içerisinde en huzurlu kentlerin başında geliyor.

Yaşanan asayiş olaylarında faili meçhul ya da aydınlatılmamış olay yok denecek kadar azken, vatandaşların ve polisin duyarlılığı sebebiyle kentte yaşanan huzur ortamı yerli ve yabancı turistlerin de taktirini topluyor. Yaklaşık 700 polis memuruyla hizmet veren Amasya Emniyet Müdürlüğü, emniyet bünyesine kazandırılan yeni ekip otolarıyla 24 saat hizmet veriyor.

Halkın huzuru için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Emniyet Müdürü Mustafa Demirok, "Yeni kazandırılan ekip otolarımız da dahil olmak üzere resmi ve sivil polis ekiplerimizle 24 saat boyunca vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşamaları için gereken tedbirleri alıyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu da, 18 Haziran’da Amasya’ya yaptığı ziyarette, ilin Türkiye genelinde en huzurlu illerin başında geldiğini belirtmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 14:01:15
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 15:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?