5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

Huzur kenti Amasya

Bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan ve yüzyıllardır 'huzur kenti' olarak adını duyuran Amasya, polisin yaptığı başarılı çalışmalar ile bu unvanını elinden bırakmıyor. 

Tarihten buyana misafir ettiği uygarlıkların huzur içerisinde yaşamalarına vesile olan Amasya, günümüzde de huzur kenti unvanını elinden bırakmayarak, içerisinde yaşayan Amasyalıların da gayreti ve sağduyusu ile Türkiye'de ismi huzur ile anılan illerin başında geliyor. Özellikle polisin aldığı tedbirler sonucu kentte genel asayiş olaylarında artış olmazken, kente dışarıdan gelen şahıslar tarafından mala karşı işlenen suçlarda aydınlatılan olay sayısındaki artış oranlarında Amasya Türkiye genelinde birinci sırada. 

2006 yılı Ekim ayında meydana gelen toplam asayiş olaylarının faili meçhul oranları açısından Amasya 79. sıra ile başarılı ilk 3 İl arasına girerken, geçen sene ekim ayına oranla yüzde 10 daha düzelme yaşandığı gözlendi. 2006 yılı Ekim ayı içerisinde mala karşı işlenen suçlarda Amasya 81 İl içerisinde 66. sırayı alırken Türkiye genelinde en iyi 15 İl arasında yer aldı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 12:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?