6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

İhtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş

HAYATCAN HAYAT VERİYOR

Amasya Belediyesi bünyesinde kurulan Hayatcan Derneği tarafından oluşturulan gıda ve temizlik malzemelerinin bulunduğu markette ihtiyaç sahibi vatandaşlar diledikleri gibi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.

Hayatcan Derneği tarafından hayırsever vatandaşların destekleri ile oluşturulan giysi ve gıda reyonlarının bulunduğu marketten daha önceden belirlenen imkanı olmayan aileler 4 ay, 6 ay ve 1 senelik periyotlarla ihtiyaçlarını gideriyor ve yine ücretsiz olarak servislerle evlerine kadar götürülüyor.

Oluşturulan markette bulunan gıda, temizlik ve giyim malzemelerinin hayırsever vatandaşlardan elde edilen maddi olanaklarla geliş fiyatına temin edildiğini belirten Amasya Belediye Başkan Yardımcısı ve Hayatcan Derneği Başkanı Cengiz Erdem, "Amasya il merkezinde bin 600 ihtiyaç sahibi aileyi tespit ettik. 4 ay, 6 ay ve 1 senelik periyotlar halinde bu ailelere ücret almaksızın ihtiyaçlarını giderme imkanı sağlıyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz kartlarla 50 lira ile 100 lira arasında gıda ve temizlik malzemesi, senede iki defada giyecek alma imkanı tanıyoruz" dedi.

Hayatcan Derneği'nin oluşturduğu gıda ve giysi bank uygulamasının civar illerde bulunmadığına dikkat çeken Erdem, hayırda bulunan vatandaşların barkot takip sistemi ile yaptıkları hayırları takip edebileceklerini dile getirdi.

HAYATCAN HAYAT VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 16:44:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 22:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?