5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

İl Özel İdare kışa hazır

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, 50 araç ve 60 personel ile kar mücadelesine hazır olduklarını söyledi.

Şehir genelinde karla mücadele planı hazırladıklarını ve kritik güzergahların belirlendiğini belirten Bolat yaptığı açıklamada, "15 greyder, 5 kar bıçaklı kamyon, 2 kar makinesi, 4 dozer, 5 yükleyici, 15 lojistik destek amaçlı servis aracı ve 4 hizmet aracı olmak üzere 50 araç ile kar mücadelesine hazırız. Kar mücadelesinde 60 personel görevlendik. Merzifon, Taşova, Gümüşhacıköy ve Göynücek'te bakımevleri oluşturduk. 3 bin 315 kilometrelik köy yolu ağına sahip Amasya'da kar yağışının ardından kapanması muhtemel yolları süratle açmayı planlıyoruz. Mahsur kalabilecek vatandaşlarımızın kurtarılması içinde tedbirlerimizi aldık. Oluşturduğumuz kriz merkezine 211 0110 numaralı telefondan ya da güvenlik birimlerine ait telefonlardan ulaşılabilir" diye konuştu.

Alınan tedbirler çerçevesinde il merkezini 8 bölgeye ayırdıklarını vurgulayan Bolat, geçen yıl az bir yağı olduğundan dolayı sorunsuz bir kar mücadelesi yaptıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 13:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?