7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

İlk ders zili çaldı

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Eğitimin odak noktası öğretmenlerdir, öğretmenler toplumun mimarıdır" dedi.

Amasya'da ilk ve ortaöğretim kurumları 2009-2010 eğitim ve öğretim dönemine başladı. Akşemseddin İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, daire müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende 2009 ÖSS Amasya birincisi Alper Macif, ÖSS sözel 2 Amasya birincisi Emine Muslu, ÖSS sayısal 2 Amasya birincisi Medine Ezgi Öcal, ÖSS eşit ağırlık 2 Amasya birincisi Ezgi Yorulmaz, ÖSS yabancı dil Amasya birincisi Selin Beyhan, SBS 6. sınıflar Amasya birincisi İrem Yığman, SBS 7. sınıflar Amasya birincisi Mert Kaya ve SBS 8. sınıflar Amasya birincisi Safa Onur Çıttır'a birer laptop hediye edildi.

Çocukların her şeyden önce kendilerini değerli hissetmeleri gerektiğini söyleyen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Biz çocuklarımıza bu duyguları bu yaşta kazandırırsak gelecek yaşamlarında daha başarılı olurlar. Öğretmenlerimiz odak noktadır, dünyada öğretmenlikten daha önemli bir meslek olduğuna inanmıyorum. Mesleğinizin değerini bilin, yaptığınız işe saygı duyun. Sac ayağının biride anne ve babalardır. Başarıya giden yol okul, öğretmen ve veliden geçer" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 12:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?