5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

İlk sefer Suluova'ya

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Amasya merkezi ile ilçeleri arasında tren seferleri yapılacağını söyledi. 

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile görüşmelerini sürdürdükleri proje ile Amasya ve ilçeleri arasında banliyo seferleri düzenleneceğini belirten Başkan İsmet Özarslan, ilk olarak Amasya ve Suluova arasında hizmetin verilmeye başlanacağını belirtti. 

Merkez ve ilçeler arısında seferlerin yapılabilmesi için Suluova haricinde diğer ilçelere rayların döşenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Özarslan, "Şu anda Amasya-Samsun hattı arasında bulunan Suluova'ya ray sisteminin kurulmasına gerek olmadığı için ilk olarak merkez ve Suluova arasında banliyo seferleri koymayı planlıyoruz" dedi. 

Yolcu taşımacılığının yanı sıra sanayi ürünleri taşımacılığında önemli derecede faydalı olacak trenin diğer ilçelere gitmesi için ray sistemi döşenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Özarslan, "Suluova'dan sonra diğer ilçelere de ulaşımı sağlamak için ray sisteminin kurulması gerek. Bunun içinde bir çalışma yapmayı planlıyoruz. İnşallah düşüncelerimizi hayata geçirir ve Amasyalılara böylesine önemli olan bu hizmeti de getirmiş oluruz" diye konuştu.


iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 17:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?