16
Mayıs
2024
Perşembe
AMASYA

İlköğretim öğrencilerine şehir turu

Amasya Belediyesi tarafından ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen şehir turları ile öğrenciler, tarihi ve turistik yerleri gezerek yaşadıkları şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi oluyorlar. 

Amasya Belediyesi'nin düzenlediği bir program dahilinde ilköğretim okulu öğrencileri belediye tarafından tedarik edilen mini otobüs ile şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezerek belediyenin tercümanları tarafından bilgilendiriliyor. Özellikle Ferhat Su Kanalı, Amasya Müzesi, Gökmedrese, Bimarhane, Atatürk Müzesi gibi önemli yerleri gezen öğrenciler, bilmediklerini de böylece öğrenmiş oluyorlar. 

Öğrenciler ile birlikte şehir turu atan Belediye Başkanı İsmet Özarslan, ilköğretim okulu öğrencileri için hazırlattırdıkları "Küçük gezgin Amasya'da" isimli dergi ile öğrencilerin hem tarih bilgilerini geliştirmelerini hem de yaşadıkları kent olan Amasya'yı daha iyi tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. 

Başkan İsmet Özarslan, "5 bin adet bastırdığımız ve Amasya'nın tarihini çocukların anlayabileceği dilde anlatan dergimizi bütün ilköğretim okullarına dağıtacağız. Tarihimizi evvela çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu şehir turlarımızdan tüm öğrencilerimiz faydalanacaklar. Çocuklarımıza şimdiden tarihimizi öğretmeliyiz ki ileride tarihimi onlar koruyacaklar" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 10:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?