5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

İmamlara 'hoşgörü' uyarısı!

Amasya Valisi A. Celil Öz, insanların hoşgörü içerisinde yaşadıkları Amasya'da görev yapan din görevlilerinden Alevilik ve diğer düşüncelere karşı daha hoşgörülü olmalarını istedi.

Amasya Müftülüğü'nün düzenlediği aylık din görevlileri toplantısında konuşan Vali Öz, "Özellikle Alevi vatandaşlarımız ve farklı mezhep açısından yaşama şekilleri olan insanlarımız var. Buranın, Amasya'nın güzel tarafı insanlarımız bir arada hoşgörü içerisinde, huzur içerisinde yaşıyorlar. Bu ayrımı biz hissetmiyoruz ve hissettirmek istemiyoruz. Hissettirmek isteyenlere karşı de her zaman gerekli tedbiri alıyoruz. Bizim buna hiçbir zaman fırsat vermememiz lazım" dedi.

Özellikle din görevlilerinin Alevilik ve diğer düşünceler konusunda hassas davranmaları gerektiğinin altını çizen Öz, "Diğer kamu görevlilerinde zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Bunu telafi edebiliyoruz. Ancak sizden çıkabilecek bu tür bir sıkıntının faturası ağır olabilir. Onun için biz bu güzelliği, bu farklılığı birlikte yaşayalım. Karşılıklı saygı içerisinde bu hizmetimizi birlikte sürdürelim diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Köylerde cami ve okulların temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Öz, yapacağı ziyaretlerde bu hususa dikkat edeceğini kaydetti. Toplantı sonunda Amasya Müftüsü İsmail İpek, Vali Öz'e çiçek takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 14:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dündar TÜREM IP: 88.228.246.xxx Tarih : 25.12.2011 02:13:27

 kim İMAM.Kim kime hoşgörü istyor ÇOK YANLIŞ..ANAYASAMIZ DİN ve VİCDAN Özgürlüğü tanımış .Siz bırakın DİNİ. MEZHEP  hoşgörüsü  yapıyorsunuz .