6
Mayıs
2024
Pazertesi
AMASYA

İŞ-KUR Taşova'da kurs açacak

Türkiye İş Kurumu(İŞ-KUR) Amasya İl Müdürü Cavit Bayrak, Taşova'da işsiz gençlerin nitelikli hale getirilip istihdamlarının sağlanması için ne tür mesleki kursların açılması gerektirdiğini araştırdı.

Taşova Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Osman Aslan Canbaba başkanlık ederken, İŞ-KUR Müdürü Cavit Bayrak, Taşova'da işsiz gençlerin nasıl nitelikli hale getirilip iş sahibi yapılabileceği konusunda, ilgili kurum müdürleri, belediye ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden destek istedi.

Türkiye İş Kurumu'nun işçi ile işveren arasında bir köprü olduğunu söyleyen Cavit Bayrak, “Vasıfsız olan çocukları hangi yönden vasıflandırırı, hangi yönden eğitiriz bunu bilmemiz gerek. Evdeki gelinlerimiz ve kızlarımız boş oturacakları yere üretim yapabilirler. Biz bir fabrika açamayız ama eğitimini verip kendi başlarına üretim yapmalarını sağlayabiliriz. Her evin bir işletme olması gerek” dedi.

Taşova'da ki işsin insanların eğitilerek nitelikli ve iş sahibi insan olmaları için eğitim çalışmaları yapılması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Osman Aslan Canbaba, “Toplum yararına, kalkınma adına ne yapılabilir bunu tespit edip Taşova'da İş Kurumu vasıtasıyla kurslar açmak istiyoruz. Taşova'da ihtiyaca yönelik eleman yetiştirmek için kurslar açmadan önce ihtiyacın belirlenmesi için bir çalışma yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Kaymakam Osman Aslan Canbaba'nın başkanlık ettiği toplantıya Taşova Belediye Başkanı Özgür Özdemir, Türkiye İş Kurumu Müdürü Cavit Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Al Rıza Atasoy, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, TSO, Ziraat Odası ve Esnaf Odası temsilcilerinin katıldığı toplantının sonunda kurs açılması gereken alanların belirlenerek tespit edilmesine karar verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 17:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?