5
Mayıs
2024
Pazar
AMASYA

İş makineleri Amasya'ya yollandı

Yangın sezonunun bitimiyle birlikte İzmir ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerinde bulunan iş makineleri, Orman Genel Müdürlüğü tarafından rehabilitasyon ve ağaçlandırma yapmak üzere Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne görevlendirildi. 

Amasya, Samsun, Çorum, Tokat, Sivas, Yozgat illerinin tamamını, Kayseri, Ordu, Çankırı, Sinop, Kırıkkale ve Giresun illerinin bir kısmını kapsayan Amasya Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde bulunan ormanlık alanlarda rehabilitasyon ve tohum ekimi çalışmaları sürdürülüyor. 

İlk olarak Çorum'un Alaca ilçesi Koyunoğlu köyünde rehabilitasyon amaçlı yapılan ağaçlandırma çalışmasında makineli toprak işlemesi tamamlanırken, 150 hektarlık kısmında meşe ve badem tohum ekimi tamamlandı. Sahanın kalan 350 hektarlık kısmına ise karaçam, sedir, akasya, dışbudak, kokarağaç, mahlep, badem ve alıç gibi türler ile dere vejatasyonunu geliştirmek amacıyla söğüt, iğde, ceviz ve kuşburnu dikimi yapılacağı belirtildi. 

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü Erenlerkös Orman İşletme Şefliği 214 nolu bölümde yapılan 14 hektarlık kısımda doğal gençleştirme çalışmaları tamamlanırken, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, ormanlık alanlarda yapılan çalışmaların tamamını bizzat yerinde inceleyerek çalışmalara katılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2008 Cuma 16:48:35
Güncelleme :12 Aralık 2008 Cuma 17:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?