7
Mayıs
2024
Salı
AMASYA

İŞKUR'dan işsizlere altın bilezik

Amasya İŞKUR Müdürü Cavit Bayrak, "Amasya'da 5 bin civarında kayıtlı işsiz var ama hepsi işsiz değil" dedi.


İŞKUR'un İşsizlik Sigortası Fonu'ndan geçen sene Amasya'da 151 kursiyerin 9 meslek edindirme kursuna katılarak kendilerini geliştirdiklerini belirten Amasya İŞKUR Müdürü Cavit Bayrak, bu sene fondan Amasya için 1 milyon lira ayrıldığını, bu kaynak ile bu sene toplam 41 ayrı meslek kursu düzenleyeceklerini açıkladı. Meslek kurslarından en çok takı tasarım, nakış işçiliği, hediyelik eşya, bilgisayar mühendisliği web tasarımı kurslarının ilgi gördüğünü ifade eden Cavit Bayrak, doğalgaz işçiliği, kaynakçılık ve mobilyacılık gibi kursların en az ilgi gören kurslar arasında olduğunu belirtti.


İŞKUR'un açtığı kurslara katılmak için 15 yaşını doldurmuş olmak, İŞKUR'a kayıtlı olmak ve işsiz olmak şartlarının arandığını söyleyen Cavit Bayrak, "Bizim açtığımız kursların birisinden faydalanan bir kursiyerler en az 2 yıl boyunca İŞKUR tarafından açılan diğer kurslara katılamıyor. Bunun amacı kişiyi mesleğe yöneltmek, meslek sahibi yapmak ve kişinin bu kurslara hobi olarak katılmasını önlemek. Kursiyerlerimize günlük 15 lira ücret veriyoruz, bunun yanı sıra kurslarda kullanılan malzemeleri karşılıyoruz. 2008 yılında açtığımız 9 meslek kursuna 151 kursiyer katılırken, bu sene açtığımız 41 kursa 482 kursiyer katıldı" diye konuştu.


Amasya genelinde kendilerine kayıtlı 5 bin civarında işsiz olduğunu bildiren Bayrak, "Vatandaşın gelir getirici işi var ama daha fazla gelir elde edebilmek ve için ve daha rahat yaşayabilmek için bize kayıt yaptırıyor" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?